• Александра Стефановића 10

  35000 Јагодина, Србија

 • Позивни центар

  +381 (0) 35 88 20 835

 • контакт
 • Одгушeње канализације
 • Хигијена
 • Хортикултура
 • Трговина
 • Техничко одржавање
 • Периодични прегледи (ппз-ги)

Одгушeње канализације

Понекад се дешава да хармонију свакодневног живота наруши нека непредвиђена ситуација која утиче на додатно трошење средстава и енергије и то баш када је најмање потребна.

Уз помоћ наших стручно оспособљених тимова и савремене механизације
из ове области нудимо вам услуге:

• Чишћење – Одгушење и испирање канализационих цеви
• Снимање – Видео преглед стања канализационих цеви
• Санација и репарација канализационих система, шахтова, ревизија, сепаратора и сл.
• Тестирање канализационих система

 

Имајући у виду да је већина стамбених простора у градским срединама направљена пре извесног времена, управо ове, било да су у питању хоризонталне или вертикалне инсталације често услед неадекватног одржавања или руковања представљају потенцијалне изворе проблема. Неадекватно постављене канализационе цеви, санитарна опрема или јаме за одлагање канализационог отпада, извор су непредвиђених трошкова. Стварање чепова и масноће услед свакодневне дуготрајне експлоатације, главни су кривци који могу узроковати и комплетну замену инсталација, или уколико дођу до површинских слојева, рестаурацију зидова и фасаде читавих објеката. Ми Вам нудимо услугу снимања професионалном колорном опремом, као превентивни вид одржавања и прегледа ваших канализационих инсталацја и одвода. Овим начином инспекције и прегледом снимка ефикасно и прецизно се одређују узроци зачепљења и оштећености канализационе инсталације, чиме се јасно и прецизно дефинишу потребни радови. На основу тога, у сваком тренутку можете правовремено реаговати и спречити већа запушења и кварове. Уколико до њих ипак дође, биће вам потребна услуга машинског одгушења канализације.

Овакву активностност можемо поделити на неколико делатности које имамо у понуди.

Машинско одгушење канализационих цеви електричним машинама

Овакав вид одгушивања се врши најсавременијим машинама. Обезбеђује се одгушење фекалне канализације, одводних канала, вертикала и хоризонтала. У исто време се врши и темељно чишћење масноће и прљавштине са зидова цеви, разбија каменац и остале наслаге које се таложе свакодневном употребом. Све наведене радње омогућавају да се обезбеди функционалан положај канализационих инсталација.

Одгушења канализације под високим притиском воде

Нудимо вам услугу одгушивања и прања канализационе инсталације у стамбеним, пословним, јавним и индустријским објектима водом под високим притиском. Ова услуга се врши најсавременијим машинама под високим притиском воде. Наведеном технологијом вршимо разбијање тврдих наслага и каменца који облажу зидове цеви, чиме се темељно чисти масноћа и прљавштина. Високим притиском воде се укљањају сви узроци зачепљења кишне канализације, фекалних одводниих канала као и вертикалне и хоризонталне канализационе инсталације, чиме се цеви доводе у стање потпуне функционалности.

 

Наш професинални тим ће се у сваком тренутку одазвати вашем позиву за санацију и репарацију канализационих система, шахтова, ревизија и сепаратора

Хигијена

Одржавање пословних просторија је један од услова модерног пословања и представља лице пословања вашег предузећа, али и задовољство запослених који проводе већи део дана у пословним просторијама.

Из области хигијенског одржавања просторија и окружења у могућности смо да вам понудимо више аспеката чишћења:

Чишћење и хигијенско одржавање

• Рад хигијеничарки
• Рад спремачица
• Рад помоћног особља (кафе куварица, курира и др.)
• Рад физичких радника

Специјалистичка чишћења

• Грађевинско чишћење
• Индустријско чишћење
• Хоспитал чишћење
• Заштита подова
• Унутрашња и спољна заштита камена
• Скидање графита

Прање и чишћење тепиха, итисона и намештаја

• Прање и чишћење тепиха на лицу места
• Прање и чишћење намештаја на лицу места

Прање и чишћење фасада

• Стаклених
• Структурних
• Од фасадне цигле
• и свих других врста фасада

Зашто изабрати нас!

Наша услуга

Наша услуга подразумева квалитетно уређење, одржавање, као детаљно и пажљиво механичко и хемијско чишћење ваших просторија, канцеларијског и индустријског дела савременом технологијом у периоду када то вама највише одговара.

Према исказаној потреби може бити на дневном, недељном или месечном нивоу, или у терминима када вам је потребно спремање пред важне догађаје или прославе и након њих.

Квалитет услуге

Располажемо стручно оспособљеним кадром за све наведене прилике, тако да наш ангажман подразумева пружање услуга хигијеничарки и помоћног особља, кафе куварица и курира као и физичких радника.

 

Уколико планирате градњу нових или реновирање постојећих стамбених или пословних просторија, нудимо професионалну услугу грађевинског чишћења након завршених радова. Услуга подразумева све додатне делатности након финализације градње, одношење шута, уклањање прашине, отпадног материјала, чишћење металних, дрвених подних и зидних површина, као и прање свих делова објеката који су под стаклом без обзира на висину објекта. Комплетно чишћење санитарних чворова, тераса, степеништа, холова и болничких подова.

Вршимо услугу одржавања хигијене или генералног чишћења ваших пословних хала, машина, магацина, помоћних просторија или гаража, најсавременијим индустријским усисивачима, квалитетним хемијским средствима за чишћење, топлом и хладном водом под притиском. Уколико планирате нову производну линију у хали која је раније била складишни простор, вршимо услугу комплетног и комплексног отклањања нечистоћа или одмашћивања најквалитетнијим хемијским средствима.

Често изглед фасаде дефинише слику о вама или вашем стамбеном или пословном простору у очима других, а због модерног темпа живота или немогућности да је самостано одржавате, бивате незадовољни и жељни промена. Да ваш стамбени или пословни простор заблиста правим сјајем, вршимо услугу чишћења свих врста фасада од стакла, фасадне цигле, структуралних фасада, као и скидање графита.

Изложени константном дејству прашине, гриња па и алергена, теписи и тапицарни делови намештаја често су извор лошег здравља. Ми вам нудимо и квалитетну услугу дубинског сувог прања тепиха или прања активном пеном у вашим просторијама, или услугу транспорта и прања у нашим просторијама, као и доставу сувог и чистог тепиха или тапацираног намештаја.

Хортикултура

Као што јој сама дефиниција каже хортикултура је уметност или вештина гајења цвећа, траве, украсног биља, дрвећа и жбуња, воћа и поврћа, посебно у вртовима, двориштима или плантажама. Данас хортикултура може да се дефинише као грана која се бави интензивним гајењем биљака које људи користе за исхрану, медицинске потребе или због њихове естетске вредности.

Из ове области нудимо вам услуге:

• Одржавање и кошење травњака
• Одржавање и нега цвећа
• Одржавање и нега жбунастог растиња и живих ограда
• Пројектовање и формирање нових засада

 

Уређење животног простора одувек је захтевало посебну пажњу и енергију, као и пажљив рад и планирање. Травњак као оаза сваког дворишта, било да је у питању стамбени или пословни објекат, захтева предан рад, плански третман и редовно одржавање, како би у сваком тренутку био лице вашег објекта. Ми вам из ове области нудимо комплетно планирање изгледа травњака, његовог облика, избора траве, планирање додатних садржаја, њихово стално обогаћивање и обрађавање. Уколико већ имате травњак наши представници ће се побринути да он буде увек покошен заливен и дотеран. Уколико сте још увек у фази планирања травњака, нудимо вам комплетну услугу пројектовања површине, облика, распореда стаза, као и избор засада. Травњак је само део огледала/лица вашег стамбеног или пословног простора.

Ограничења за уређивање дворишта или врта у данашње време практично и да нема, али у многоме зависе од укуса и мере његовог планирања и уређивања. Понекад су му потребне ситне измене па да заблиста новим сјајем, понекад су потребни само ситни захвати попут детаља санације дрвених делова или додавање камена или водених елемената (Фонтана) који су у складу са величином вашег дворишта.

Дворишне стазе дају печат облику сваког дворишта и утичу на његове облике и обиме, па као такве захтевају конкретно планирање као и извођење при чему посебну пажњу је потребно обратити на избор материјала, ширину као и боју која дефинише баланс дворишта. Ми вам у овом погледу нудимо комплетну услугу, планирања, извођења, надзора и каснијег одржавања.

Ако постоји део дворишта вашег стамбеног или пословног постора на који нисте баш посебно поносни, нудимо услугу садње, сређивања, кошења, уређивања живе ограде или прикривања оних делова које не желите да буду видљиви.

Често заузети обавезама модерног начина живљења немамо довољно времена да се посветимо дворишту, а кризне године натерале су нас да средства често определимо за неке друге прилике, уместо у одржавање дворишта. Савременим технологијама, успели смо да те трошкове сведемо на минимум који ће изазвати максимум задовољства код вас.

По извиђању терена, разговора о вашим жељама и плановима као и адекватних мерења, понудићемо вам пројекат идејног решења у зависности од површине дворишта.

Трговина

Компанија се бави трговином на велико и мало пре свега потрошног материјала робе и опреме у области Фацилитy менаџмента, а затим и материјала и опреме за грађевинске и инсталатерске радове.

У понуди имамо производе за грађевинарство од природних и вештачких материјала, као и материјале за нискоградњу и високоградњу.

Уколико сте планирали извођење грађевинских радова за комерцијалне или индустријске објекте и потребна вам је набавка материјала, као поуздан партнер у могућности смо да вам понудимо широк асортиман производа од опеке, малтера и бетона, ферт гредице и грађевинско гвожђе, фасаде, изолацију, све врсте столарије, водоводног материјала, кровно покривачких материјала, као и материјала за грејање и вентилацију под веома повољним комерцијалним условима.

Техничко одржавање

Техничко одржавање подразумева несметано функционисање свих инфрасруктурних система и подсистема стамбених или пословних јединица и рад:

• Електричара и електроаутоматичара
• Водоинсталтера
• Керамичара
• Клима сервисера
• Кнауфера
• Молера и фарбара
• Грађевинског лимара
• Фасадера
• Термотеханичара (грејање, вентилација и др.)
• Столара (дрво, пвц, алу)
• Бравара

 

Код новоизграђених стамбених и индустријских јединица углавном се врши само одржавање, кроз редовне превентивне сервисе електричара, водоинсталатера, клима сервисера и термотехничара. Овакву услугу вам у нашем предузећу омогућавају професионално обучени, стручни и сертификовани радници.

Већина стамбених зграда је старије градње, па су услед свакодневне вишегодишње или вишедеценијске експлоатације често потребне услуге наших стручних тимова водоинсталатера на санирању и одржавању водоводне инфраструктуре , керамичара код рестаурације купатила и санитарних чворова, молера и фарбара приликом реновирања и улепшавања просторија, грађевинских лимара, фасадера, столара и бравара за све неопходне повремене провере или решавање насталих проблема и њихово успешно отклањање.

Сваком објекту посвећујемо довољно адекватне пажње, превентивно одржавање варира од провере техничке опреме, исправности апарата, провере гаранције и рока трајања па све до сервисирања и замене одређене опреме. Поуздан партнер у овом сегменту одржавања, штеди време у смислу правовременог реаговања, али и средстава која је потребно уложити како би се спречио потенцијални проблем. У данашње време то је императив. Изузетно водимо рачуна о спецификацији произвођача опреме и резервних делова коју користимо и са којом се срећемо приликом одржавања, неопходним људским ресурсима и учесталости самог техничког одржавања.

Нудимо вам све наведене услуге и приликом проширења, рестаурације, поправке или изградње потпуно нових индустријских и стамбених објеката. Посебан значај придајемо и завршним грађевинским радовима који ентеријер одржавају на одређеном функционалном и естетском нивоу. За све наведене послове, поред стручних тимова, поседујемо и адекватну професионалну механизацију и машине последње генерације технологије.

 

Периодични прегледи (ппз-ги)

Вршимо услугу Периодничних превентивних прегледа објеката са аспекта заштите од пожара, као и преглед и контролно мерење громобранских инсталација.

Законски оквири, прецизније члан 2 Закона о заштити од пожара, налаже Систем заштите од пожара, који обухвата скуп мера и радњи за планирање, финансирање, организовање, спровођење и контролу мера и радњи заштите од пожара, за спречавање избијања и ширења пожара, откривање и гашење пожара, спасавање људи и имовине, заштиту животне средине, утврђивање и отклањање узрока пожара, као и за пружање помоћи код отклањања последица проузрокованих пожаром.

Из ове области нудимо вам професионалну и стручну услугу прегледа ваших индустријских или стамбених објеката, као и контролу, сервисирања и замену ваших противпожарних система, а све то у законски прописаним роковима. Било да вршимо преглед система за аутоматску детекцију и дојаву пожара, система за гашење пожара распршеном паром или хидрантске мреже, противпожарних апарата или система за детекцију угљен моноксида, наш тим ће вам бити на располагању у време када то вама највише одговара.

На основу Закона заштите од пожара и правилника за стабилне инсталације за дојаву пожара вршимо и периодични преглед противпожарних централа, проверу јонизационих, оптичких и термодиференцијалних јављача пожара, као и светлосне и звучне сигнализације.

Како се у последње време готово увек наводи да су најчешћи узрок пожара неисправне инсталације, намеће се закључак да је потребна њихова редовна контрола. Законски прописи налажу да се електричне инсталације морају проверавати након извођења радова, након промена на елекричној инсталацији, али и периодично од стране овлашћених и стручних лица. Управо наши стручно оспособљени тимови ће по вашем позиву обавити сва неопходна мерења из ове области, било да су у питању мерење и испитивање отпора изолација или преглед мерења и испитивања непрекидности заштитног проводника, као и отпора уземљења.
Закон заштите од пожара и техничке нормативе за заштиту од атмосферског пражњења налажу периодично вршење прегледа и мерења на громобранској инсталацији.

Овакав превентивни преглед подразумева комплетан преглед спољашње громобранске инсталације и мерења отпорности уземљивача. Овакви прегледи су обавезни и врше се периодично:

• редовна контрола на 2 године - код нивоа заштите 1
• редовна контрола на 4 године - код нивоа заштите 2
• редовна контрола на 6 године - код нивоа заштите 3